Winter in de Morvan

Winter in de Morvan.

Met een beetje geluk kunnen de mutsen en handschoenen binnenkort weer in de kast worden opgeborgen om te wachten op de volgende winterperiode (hopelijk eind van dit jaar of begin volgend jaar).

Koud was het de afgelopen weken in de Morvan! Temperaturen die ’s nachts wel – 13C hebben gehaald. De elektrische deken was een warm welkom deze dagen. Overdag was het rond het vriespunt maar met een beetje geluk was er een stralende zon aan een strakblauwe hemel. Een flinke sneeuwbui veranderde de wereld in een rustig en vredige wereld. Prachtig weer om een mooie wandeling te maken en mooie plaatjes te schieten.

De dieren die nog buiten stonden zochten beschutting, onder bomen of bij elkaar. Ze hebben dikke vachten en wellicht kunnen ze best tegen de kou, maar het liefst zou je ze in een droge stal zien waar ze genoeg te eten krijgen. De wegen waren op veel punten slecht begaanbaar, een 4 x4 was deze dagen wel gewenst.

Maar weer of geen weer, de werkzaamheden in Vakantiehuis Panneciere gaan gewoon door!

Al was het te koud om te schilderen of te stucen, er zijn nog genoeg andere klussen om te doen. Zo hebben we in de hal op de 1e etage een houten vloer gelegd. Daar lag vloerbedekking maar dat voldeed niet aan de veiligheidseisen van de brandweer. Nu ligt er een Douglas houten vloer die wordt in-gewit en afgelakt.

Beneden in de grote hal zijn de muren van de voormalige douches afgebroken en is het puin geruimd. Daar wordt een betonvloer gestort en leidingwerk aangelegd voor de a.s. linnenkamer.

Op de 2e etage moet nog veel gebeuren, de bruidssuite, de douches en de wc’s moeten voor half april klaar zijn. De elektriciteit in de bruidssuite is aangelegd, de wanden en de vloer zijn geschilderd. De ruimte waar de wc’s komen is leeggeruimd en de wanden zijn geschilderd. Op de 3e etage zijn in alle kamers de rookmelders opgehangen, allemaal klusjes die ook moeten gebeuren net als opruimen. En als of we een vervroegde voorjaarsschoonmaak hielden, hebben we spullen die niet meer bruikbaar waren weggegooid, andere spullen die nog goed waren hebben we naar de Emmaus (2e hands winkel) gebracht. Het geeft een opgeruimd gevoel, heerlijk!

Op naar het voorjaar!

Warme groet,

Caron & Judith

#winter #Morvan #sneeuw

Uitgelichte berichten
Recente berichten